Κοινωνία

Γρηγοράκος: Θα ζητάμε DNA για τεκνοποιήσεις εκτός νοσοκομείων (ΒΙΝΤΕΟ)

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Μετά την υπόθεση της μικρής «Μαρίας» που προκάλεσε σάλο διεθνώς το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νέο τρόπο καταχώρησης των γεννήσεων με εξέταση DNA, σε περίπτωση που γεννηθεί το παιδί εκτός νοσοκομείου.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα ζητήσουμε επιπλέον στοιχεία για τη διασφάλιση της διαδικασίας των παιδιών. Θα αυστηροποιήσουμε πολύ το πλαίσιο, θα ζητάμε DNA μητρότητας – πατρότητας με δικαστική απόφαση για τεκνοποιήσεις εκτός νοσοκομείων» τόνισε.

Ο κ. Γρηγοράκος πρόσθεσε δε, ότι «θα πρέπει να ελέγξουμε την πιθανότητα επίορκων υπαλλήλων δήμο Αθηναίων» για τις πολλαπλές ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως που είχαν εκδοθεί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος ανέφερε στο σταθμό μας ότι το παιδί δηλώθηκε στην Αθήνα μέσα από διαδικασία διάτρητη και λανθασμένη.

«Δηλώθηκε το καλοκαίρι ενώ είναι πέντε ή έξι χρονών. Έκανε ο δήμος Αθηναίων τραγικό λάθος. Έδωσα εντολή να καταγράψουν τι μας έχει στείλει η Αθήνα την τελευταία δεκαετία» ανέφερε.

Ο κ. Καραχάλιος πρόσθεσε ότι η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως πρέπει να φέρει δικαστική απόφαση σε περίπτωση αδυναμίας εκδόσεως πράξεως γεννήσεως από μαιευτήριο.

Το πιστοποιητικό γεννήσεως του 4χρονου κοριτσιού εκδόθηκε από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει επισημάνει ωστόσο πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa