Πολιτική

Η Βάσω Παπανδρέου… «καίει» τον Άκη

Παπανδρέου Τσοχατζόπουλος

«Καίει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου που κατέθεσε στη δίκη για τα εξοπλιστικά. Με την έναρξη της δίκης, ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει ένα αίτημα, γιατί όπως είπε «έχει ένα βάρος στην συνείδησή του εάν δεν το κάνει».

Το αίτημα αφορά στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής της εντολέως του, η οποία πρόσφατα επιχείρησε να αποδράσει από το ψυχιατρείο… Η πρόεδρος της έδρας ζήτησε από τον συνήγορο να περιμένει για την κατάθεση του αιτήματος, προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες που έχουν κληθεί, οι κ. Βάσω Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Βάσω Παπανδρέου, με την ιδιότητά της ως πρώην μέλους του ΚΥΣΕΑ, στις συνεδριάσεις που έγιναν για τα εξοπλιστικά προγράμματα TorM1 και τα υποβρύχια.

«Την εισήγηση πάντοτε την έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Το ΚΥΣΕΑ παίρνει αποφάσεις αλλά δεν έχει ρόλο και δεν κάνει έλεγχο της υλοποίησης των αποφάσεων. Συμμετείχα σε αυτές τις συνεδριάσεις. Δεν είχαμε τον χρόνο ούτε την δυνατότητα από τον νόμο να ελέγξουμε την εισήγηση του υπουργού.

Οι φάκελοι μας δίνονταν την ώρα της συνεδρίασης. Δεν ήταν δυνατόν να ελέγξουμε τι έχει ο φάκελος. Βασιζόμαστε στην εισήγηση του υπουργού, η οποία είχε περάσει και από όλες τις επιτροπές» είπε η Βάσω Παπανδρέου για να προσθέσει στη συνέχεια, μετά από ερώτηση της προέδρου, αν μπορεί να υπάρξει δωροδοκία.

«Βεβαίως και μπορεί να χωρέσει δωροδοκία. Και πριν και μετά. Τότε όμως δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε θέμα δωροδοκίας. Εμείς ξέραμε ότι θα παίρναμε το τάδε όπλο, με χ λεφτά. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις. Όταν οι στρατιωτικοί πρότειναν να αγοράσουμε το τάδε όπλο, εμείς δεν φέρναμε αντίρρηση. Αυτοί γνώριζαν καλύτερα…».

ΠΗΓΗ: Lykavitos.gr.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa