Μαγειρική

Κοκκινιστά καλαμαράκια με σκορδόψωμο

καλαμαράκιαΥλικά:

2×400 γρ τομάτες κονκασέ, σουρωμένες

50 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ζάχαρη

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

24 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)

60 γρ παρθένο ελαιόλαδο

ξύσμα ενός μικρού λεμονιού

3 κουταλιές φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού

700 γρ καλαμαράκια σε ροδέλες

Υλικά για το σκορδόψωμο:

4-6 χοντροκομμένες φέτες ψωμί χωριάτικο

λιωμένο σκόρδο

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί.

Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ανακατεύετε έτσι ώστε να ροδίσουν.

Στην συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη καθώς και τις τομάτες κονκασέ.

Χαμηλώνετε την φωτιά προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτετε τις ελιές και αφήνετε το φαγητό ακόμα 10 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ακόμα 10 λεπτά με την κρέμα και δοκιμάζετε έαν τυχόν χρειάζετε αλάτι η φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το σκορδόψωμο:

Αλείφετε με πινέλο το ψωμί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ψήνετε και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετε με τα καλαμαράκια με την σάλτσα τους πάνω στο σκορδόψωμο το οποίο θα απορροφήσει τα υγρά από την σάλτσα και θα είναι η πιο γευστικές μπουκιές στο τέλος του πιάτου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER




Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa