Πολιτική

Λοβέρδος: Αυτές είναι οι περιπτώσεις παιδόφιλων καθηγητών

Ανδρέας Λοβέρδος

Για τους επτά εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας τα τελευταία χρόνια μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας έπειτα από «πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο κ. Κικίλιας ο κ. Δένδιας και ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, διαμόρφωσαν ένα πρόγραμμα χρήσης των υπολογιστών από τα παιδιά, παιχνίδια με τους υπολογιστές από τα παιδιά, μέσω υπηρεσίας διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος έχεις μια κόκκινη μπάρα στον υπολογιστή σου, όπου κάνοντας μόνο ένα κλικ ενημερώνεις την δίωξη σε περίπτωση που κάποιος σε παρενοχλεί». 

Ο υπουργός Παιδείας, αποκάλυψε ότι: ο κ. Σφακιανάκης «ήρθε τη Δευτέρα στο Υπουργείο και ενώπιον 40 ανθρώπων έδωσε ορισμένα στοιχεία και όπως με ενημέρωσε οι παιδόφιλοι έχουν ως πεδίο δράσης κυρίως το διαδίκτυο. Στην Ελλάδα έχουμε εντοπίσει περίπου χίλιους πολίτες, όχι εκπαιδευτικούς».

Ο κ. Λοβέρδος επίσης μίλησε με σκληρά λόγια για τους εκπαιδευτικούς που εντοπίστηκαν ως παιδόφιλοι περιγράφοντας το προφίλ τους: «Τη μία περίπτωση την ήξερα, είχε εντοπιστεί, η ποινή είχε φανεί μικρή στο δημόσιο αλλά το δημόσιο δεν έκανε ένσταση και μου τον έφεραν να τον ξαναγυρίσω. Και υπογράφω εγώ ότι αυτός είναι εκτός εκπαίδευσης δια βίου και ας πάει τα Δικαστήρια να προσβάλλει την απόφασή μου. Εγώ δεν το δέχτηκα να τον ξαναπροσλάβουν. Τώρα μου φέρνουν πάλι μια περίπτωση ενός εκπαιδευτικού ο οποίος σε αρκετά κοριτσάκια έδινε διάφορες συμβουλές με σεξουαλικά υπονοούμενα ή περιεχόμενο, να τον ξαναπάρουμε πίσω. Φυσικά και δεν θα τον πάρουμε πίσω. Αυτός δεν θα ξανάρθει στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, θα κάτσει σπίτι του να βρει μια άλλη δουλειά».

Διεμήνυσε δε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ένας εκπαιδευτικός άνδρας ή γυναίκα με τέτοια δραστηριότητα να συγχωρεθεί εξαντλώντας την ποινή του και να επιστρέψει» είπε ο κ. Λοβέρδος και κατέληξε: «Εάν θεωρούν ότι τους προσβάλλουμε τα δικαιώματα να πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας» .

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa