Κοινωνία

Με Σαββόπουλο, Ριάνα και Καζαντζίδη το μάθημα των θρησκευτικών

Νίκος Φίλης

Την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τέχνη και την μουσική για να κάνουν το μάθημα ελκυστικότερο και να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους παρατηρήσεις δίνει το υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς.

Έτσι, προτείνονται μάλιστα παραδείγματα με μερικά τραγούδια κάθε είδους μουσικής, από Καζαντζίδη και Άσιμο μέχρι Ριάνα και Καββαδία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» ενδεικτικά μια μικρή παρουσίαση έχει ως εξής:

Στο Δημοτικό: Στο κεφάλαιο που αφορά στην αλληλεγγύη και στην αγάπη προς τον άνθρωπο προτείνεται η παρουσίαση σκηνών από το κείμενο του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο εγωιστής γίγαντας.

Στο Γυμνάσιο: Στην ενότητα «όταν οι άνθρωποι προσεύχονται» ως ενδεικτικές δραστηριότητες προτείνονται η προβολή βίντεο με προσευχόμενους από όλο τον κόσμο και το ποίημα «Οι προσευχές των ναυτικών» του Ν.Καββαδία.

Στην ενότητα «Η Μητέρα του Χριστού» προτείνονται ποιήματα του Βάρναλη και τραγούδια των Χατζιδάκι-Γκάτσου.

Στην ενότητα «Πού είναι ο Θεός» στις δραστηριότητες προτείνονται να ακουστούν τραγούδια, όπως «Το μερτικό μου από τη χαρά» (Λ.Παπαδόπουλος-Στ.Καζαντζίδης).

Στο Λύκειο: Στην ενότητα «Επικοινωνία» προτείνονται τραγούδια όπως «Ο μπαγάσας» του Ν.Ασιμου, «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου, αλλά και το «Umbrella» της Ριάνα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER