Κοινωνία

Μεγάλοι έρωτες, «χρυσές» διατροφές

Διαζύγιο

Του Δημήτρη Σταυρόπουλου

Ερωτεύτηκαν, φαντάστηκαν μαζί τον κοινό τους βίο για αρκετά χρόνια, παντρεύτηκαν, όμως σήμερα αυτά που τους χωρίζουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που κάποτε τους ένωσαν με τα δεσμά του  γάμου. Το 2014 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μία χρονιά που… έκλεισαν σπίτια.

Και αυτό, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που αποφάσισαν να δώσουν τέλος στον έγγαμο βίο τους τη χρονιά που μας αποχαιρετά σε περίπου έναν μήνα. Ζευγάρια που μέχρι πρότινος έλαμπαν στις κοινωνικές εκδηλώσεις και στις κοσμικές σελίδες, πολιτικοί, βιομήχανοι, εφοπλιστές, έχουν πάρει ξεχωριστούς δρόμους και κάποιοι από αυτούς λύνουν τώρα τις διαφορές τους στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Αυτοί που γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα», αποδίδουν τα περισσότερα από αυτά τα διαζύγια στην απόσταση που δημιουργείται από το «φορτωμένο» πρόγραμμα και το άγχος που αυτό συνεπάγεται, αλλά και στην έλλειψη επικοινωνίας που υπάρχει μετά από καιρό. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, βέβαια, θα ήταν αδύνατο δύο υπερβολικά δυναμικοί χαρακτήρες να συμβιώσουν για καιρό…

 Λαυρέντης Λαυρεντιάδης – Κατερίνα Νικολίτση

Τέλος στον γάμο τους μετά από οκτώ χρόνια έβαλαν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η Κατερίνα Νικολίτση. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον δικηγόρο του ζευγαριού Βασίλη Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ότι έχει συζητηθεί ήδη η αίτηση συναινετικού διαζυγίου και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Λαυρεντιάδης-Νικολίτση είχαν παντρευτεί το 2006 και έμοιαζαν πολύ αγαπημένοι. Τα πράγματα, όμως, δεν είχαν την ίδια, θετική πορεία. Αιτία του χωρισμού φαίνεται να είναι η πτώση της λεγόμενης αυτοκρατορίας Λαυρεντιάδη και, συνεπώς, τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν.

Από τον γάμο τους, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η Κατερίνα Νικολίτση απέκτησαν τρία παιδιά.

 Απόστολος Βακάκης– Έφη Γιατίλη

Πρόκειται για τον επιτυχημένο επιχειρηματία των καταστημάτων Jumbo, Απ. Βεάκη, που με τη σύζυγό του αποφάσισαν να ρίξουν τους τίτλους τέλους στον έγγαμο βίο τους. Μπορεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Mr. Jumbo, όπως τον αποκαλούν στον επιχειρηματικό κόσμο, να πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και στον γάμο του.

Τα πρώτα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους πριν από τρία χρόνια. Ο λόγος που το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει είναι επειδή ο επιχειρηματίας δούλευε πάρα πολλές ώρες. Συγκεκριμένα, έφευγε από το σπίτι του νωρίς το πρωί και πολλές φορές επέστρεφε μετά τα μεσάνυχτα, αφού ήθελε όλα να περνάνε από τα χέρια του. Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε στη σύζυγό του, η οποία έμενε πολλές ώρες μόνη της με τα τρία παιδιά τους. Βέβαια, και οι δύο είχαν την πρόθεση να τα βρουν, αλλά δεν υπήρχε ο χρόνος. Όταν η Έφη Γιατίλη πήρε τα τρία παιδιά τους και έφυγαν από την κατοικία τους στα βόρεια προάστια, αυτό κόστισε στον επιχειρηματία, ο οποίος έχει μεγάλη αδυναμία στα παιδιά του.

Παντελής Μαντωνανάκης – Έλλη Γλυκοφρύδη

Το διαζύγιο του Παντελή Μαντωνανάκη και της Έλλης Γλυκοφρύδη, τον Μάρτιο του 2010, ήχησε εκκωφαντικά στους κύκλους της καλής αθηναϊκής κοινωνίας – και κυρίως σε πλήρη αντιδιαστολή με τη στάση ζωής που οι δυο τους είχαν επιλέξει να τηρήσουν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μέχρι τότε, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Εκείνος, γόνος μιας οικογένειας με τη δική της ιστορία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εκείνη, μια εμφανίσιμη κοπέλα, που δεν συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό, μετά τη γνωριμία τους το 1993, προκειμένου να ζήσει τον έρωτά της. Η Έλλη Γλυκοφρύδη ήταν τότε μόλις 23 χρονών, ερωτευμένη με τον επιχειρηματία που στα 32 του χρόνια είχε τεράστιες προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης.

Συνεχή ταξίδια, διακοπές σε υπερπολυτελείς σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, δεξιώσεις, συναναστροφές με ηχηρά ονόματα από τον χώρο των επιχειρήσεων και της πολιτικής εντός και εκτός Ελλάδας ήταν η καθημερινότητα της κοινής τους ζωής. Μέχρι τον γάμο τους, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του ομίλου Ήλιος –τον οποίο ίδρυσε ο κρητικής καταγωγής Κωνσταντίνος Μαντωνανάκης και από τη δεκαετία του ’90 τον είχαν αναλάβει τα παιδιά του, Μανώλης και Άννα– είχαν ιλιγγιώδη ανάπτυξη και το ζεύγος Μαντωνανάκη-Γλυκοφρύδη πορευόταν προς την κορυφή, με τη ζωή τους να θυμίζει παραμύθι. Η Έλλη Γλυκοφρύδη εργαζόταν και η ίδια στον όμιλο του συζύγου της, αναλαμβάνοντας τα καταστήματα που στεγάζονται στις ξενοδοχειακές μονάδες του. Ήταν η ώρα, ωστόσο, να πραγματοποιηθούν και τα προσωπικά τους σχέδια και έτσι, έπειτα από εννέα χρόνια σχέσης, το ζευγάρι αποφάσισε να προχωρήσει στην επισημοποίηση του δεσμού του. Στις 17 Φεβρουαρίου του 2002, ο Παντελής Μαντωνανάκης νυμφεύθηκε την Έλλη Γλυκοφρύδη στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Εκάλη και λίγους μήνες αργότερα την ευτυχία του ζευγαριού συμπλήρωσε ο ερχομός των δίδυμων τέκνων τους.

Μια ευτυχία, όμως, που στην ουσία αρχίζει να φθείρεται και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο φαινομενική. Για την ακρίβεια, είναι η ίδια περίοδος που θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα δυσοίωνα σημάδια στη σχέση τους, τα οποία σύντομα θα γίνουν τεράστια μαύρα σύννεφα, που θα καλύψουν κάθε ίχνος ύπαρξης αυτού του μεγάλου έρωτα.

Οι καβγάδες, σταδιακά, θα απομακρύνουν το ζευγάρι και, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους έστω για χάρη των παιδιών τους, το τέλος φαίνεται προδιαγεγραμμένο.

Ένα τέλος που θα σφραγιστεί και επισήμως τον Μάρτιο του 2010, όταν και το ζευγάρι χώρισε οριστικά, αλλά με επεισόδια να συνεχίζονται στα δικαστήρια.

Μιχάλης Γουλανδρής –  Έλλη Στάη

Υπάρχουν φήμες που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν από το ζευγάρι –αφού στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσαν με φράσεις όπως «θα τα πούμε αργότερα» ή «δεν έχουμε κάτι να δηλώσουμε»– ότι ο Μιχάλης Γουλανδρής και Έλλη Στάη τα «ξαναβρήκαν». Η αγωγή διαζυγίου, όμως, που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καλοκαίρι ήρθε για να επιβεβαιώσει εκείνους που ισχυρίζονταν ότι όχι μόνο δεν είναι πια μαζί, αλλά καταλήγουν να χωρίσουν με διαζύγιο-φωτιά, αφού η αντιδικία θεωρείται δεδομένη.

Στην επίμαχη αγωγή, η κα Στάη φέρεται να ξεσπάει, αναφερόμενη σε σοβαρά περιστατικά και επεισόδια που εξελίχθηκαν μεταξύ εκείνης και του κ. Γουλανδρή, τα οποία ήταν τόσο σοβαρά, ώστε να φέρουν την οριστική ρήξη στον γάμο τους. Η αγωγή διαζυγίου, μάλιστα, έχει συνταχθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας, γνωστό δικηγόρο και στενό φίλο της κας Στάη, κ. Χάρη Παμπούκη.  Η γνωστή δημοσιογράφος εδώ και μήνες έχει αφήσει το σπίτι της οδού Στησιχόρου, όπου διέμενε με τον κ. Γουλανδρή, και πλέον κατοικεί στο διαμέρισμά της πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο.

 Πέτρος Κωστόπουλος –  Τζένη Μπαλατσινού

Εκείνος ήταν αμετανόητος εργένης κι εκείνη η Σταρ Ελλάς 1990. Ο έρωτάς τους δεν ήταν κεραυνοβόλος, αφού ο Πέτρος Κωστόπουλος προξένευε την Τζένη Μπαλατσινού σε έναν κολλητό φίλο του. Όμως ένα ταξίδι στο Λονδίνο για να κάνουν μαζί μια συνέντευξη στη Σίντι Κρόφορντ (όταν εκείνος ήταν στη διεύθυνση του Star Channel κι εκείνη συνεργαζόταν με εκπομπή του σταθμού) ήταν αρκετό για να τους φέρει κοντά. «Εγώ τότε ήμουν αρραβωνιασμένη (σ.σ. με τον επιχειρηματία Δημήτρη Σπυρόπουλο) κι εκείνος είχε μια σχέση. Κάναμε απλώς παρέα, γιατί ο ένας γνώριζε για τη σχέση του άλλου. Αυτό είναι το κάρμα. Εγώ, παρ’ όλο που συζούσα τότε, χώρισα πολύ γρήγορα, ο Πέτρος άργησε λίγο, γιατί ένιωθε τύψεις», είχε δηλώσει αργότερα η Τζ. Μπαλατσινού.

Ο δεσμός τους ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια και η απόφαση του γάμου ελήφθη 24 μήνες αργότερα. Όσο για την πρόταση γάμου; «Την παίρνω τηλέφωνο και της λέω: “Επειδή χαλάει ο καιρός στη Μύκονο τον Ιούλιο και αρχίζουν οι αέρηδες, πότε προτιμάς να παντρευτείς; 15 ή 22 Ιουνίου;”. Δεν μιλάει για λίγο και μετά μου λέει: “22 μου ακούγεται καλύτερο”. Μετά της είπα να πάρει και καμιά αστρολόγο να τη ρωτήσει πότε είναι καλύτερα. Είπαν αυτές ότι 16 ήταν η καλύτερη ημερομηνία, αλλά πια το είχαμε κλείσει», είχε πει ο Π. Κωστόπουλος. Τελικά, στις 22 Ιουνίου του 1996 το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό.

Όταν το 1995 ο Πέτρος διαφώνησε με τον εκδότη Άρη Τερζόπουλο και παραιτήθηκε, η Τζένη στάθηκε δίπλα του και τον στήριξε, ακόμη και όταν πήρε την τολμηρή απόφαση να μπει μόνος του στα εκδοτικά μονοπάτια. Τότε πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι η πρώην Σταρ Ελλάς δεν θα άντεχε στις δυσκολίες και θα έφευγε. Εκείνη τους διέψευσε. Όπως συνέβη και το 2012, όταν το εκδοτικό συγκρότημα της ΙΜΑΚΟ, το οποίο είχε δημιουργήσει ο σύζυγός της, κατέρρευσε. Η ευτυχία του ζευγαριού, πάντως, βρίσκεται στα τρία παιδιά του, τη 17χρονη Αμαλία, τη 15χρονη Αλεξάνδρα και τον επτάχρονο Μάξιμο.

Φέτος, μετά το τέλος της συνεργασίας τους με το Mega, με μια λιτή ανακοίνωση έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους.

Κοσμικός εκδότης και επιχειρηματίας πήρε «διαζύγιο» για να ξεγελάσει την Εφορία

Στην αθηναϊκή κοινωνία κυριαρχεί και μια… διαφορετική φήμη. Τον τελευταίο καιρό, έγιναν μυστικά κάποια διαζύγια, μόνο για… φορολογικούς λόγους. Δηλαδή τα ζευγάρια δεν χώρισαν στην πραγματικότητα, ζουν μαζί, αλλά στα χαρτιά φαίνονται διαζευγμένοι εξαιτίας της… Εφορίας. Όπως, για παράδειγμα, η περίπτωση γνωστού κοσμικού έκδοτη-επιχειρηματία από τα βόρεια προάστια.

*Από την εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 29/11/2014.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa