Πολιτική

Μηταράκης: Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη επενδυτική πρόταση για το Ελληνικό

Νότης Μηταράκης

Τη μεγαλύτερη πρόταση για το Ελληνικό δηλώνει ο Νότης Μηταράκης ότι δέχτηκε η κυβέρνηση.

«Αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί στη χώρα μας, προσελκύοντας σημαντικότατα ξένα κεφάλαια», αναφέρει χαρακτηριστικά

«Έχουμε στα χέρια μας για πρώτη φορά μια ουσιαστική επενδυτική πρόταση για το Ελληνικό» σημειώνει με γραπτή δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, με αφορμή την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Μετά από μια επίπονη και συστηματική προσπάθεια, έχουμε στα χέρια μας για πρώτη φορά μια ουσιαστική επενδυτική πρόταση για το Ελληνικό. Μια πρόταση Ελληνική, που στηρίζεται από επενδυτές χωρών στις οποίες επικεντρώσαμε τις προσπάθειες μας τους τελευταίους 18 μήνες. Αποτελεί την μεγαλύτερη επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί στη χώρα μας, προσελκύοντας σημαντικότατα ξένα κεφάλαια. Μια πρόταση που η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσουν με προσοχή καθώς η αξιοποίηση του Ελληνικού θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Αττική και την ελληνική οικονομία. Αποκτάμε με ιδιωτικά κεφάλαια ένα βιώσιμο μητροπολιτικό πάρκο 2 χιλιάδων στρεμμάτων και μια συνολική επένδυση άνω των 7 δισ. ευρώ. Δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

Και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επιχειρεί με προαποφασισμένα και δογματικά επιχειρήματα να τορπιλίσει αυτήν την προσπάθεια. Δεν επιθυμεί να καταστεί η χώρα μας ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και να έρθουν ξένα κεφάλαια από τις χώρες που επανειλημμένα έχουμε επισκεφθεί. Εμείς αντίθετα, κοιτάμε το σήμερα και το αύριο του τόπου, προσελκύοντας νέες επενδύσεις».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa