Πολιτική

Νωρίτερα θα δοθεί το οικογενειακό επίδομα

Γιάννης Βρούτσης

Θα δοθεί νωρίτερα το οικογενειακό επίδομα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση διαρκείας 15 λεπτών που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αποκάλυψε πρώτο το «Π».
Ο κ. Βρούτσης που συνάντησε εκτάκτως τον κ. Σαμαρά μαζί με τον υφυπουργό Απασχόλησης Βασίλη Κεγκέρογλου, δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ελληνική οικογένεια και η στήριξη της που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
«Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της οικογένειας με το οικογενειακό επίδομα που δίνεται και προχωράμε στη διασφάλιση του ώστε να δοθεί νωρίτερα» τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός απασχόλησης Βασίλης Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι με το νέο θεσμό του οικογενειακού επιδόματος, ενισχύονται περίπου 700.000 οικογένειες, πιο αδύναμες οικονομικά και μάλιστα απο το πρώτο παιδί.

Η καταβολή του, είπε, θα γίνεται ανά τρίμηνο. «Μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η πρώτη καταβολή και με υποβολή φορολογικής δήλωσης θα γίνει ο συμψηφισμός. Έτσι ανά τρίμηνο θα έχουμε καταβολή όλων των επιδομάτων», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.
Αμέσως μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης επέστρεψε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να έχει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αυτή την ώρα στο μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Γ.Π.

Διαβάστε ακόμη: http://www.paraskhnio.gr/ektakti-syskepsi-vroytsi-samara-sto-ma/

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa