Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο «εγκέλαδος» του κ. Τσίπρα έφερε «σεισμό» στη χώρα

«Δεν έρχεστε ως κατήγορος, απολογούμενος είστε για τα ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της αρχικής του ομιλίας στη Βουλή, για την παιδεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας μάλιστα και στα όσα είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός νωρίτερα από το βήμα της Βουλής.

«Αφιερώσατε 20 λεπτά για να κάνετε γενικές αναφορές στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Μάλλον ο λογογράφος σας έμπλεξε τις ομιλίες, σας έδωσε μία ομιλία που κάνατε πριν από τρεις μήνες. Δεν ακούσατε τίποτα για τον Καλογρίτσα και για τα νέα τρίγωνα της διαπλοκής. Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης»», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σχολεία από το πώς θα αποκτήσει η κυβέρνηση πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και κατέληξε με νόημα: «Δεν θα μπω στον πειρασμό να αποπροσανατολίσω την συζήτηση».

«Η κοινωνία που μας ακούει ενδιαφέρεται για το πώς θα αποκτήσουμε για το πώς θα αποκτήσουμε καλύτερα σχολεία… Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι πεδίο κομματικών αντεγκλήσεων. Η σημερινή αριστερά έχει μια ηγεσία χωρίς αξίες. Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην παιδεία, δικό μας όραμα να ενώσουμε τους Έλληνες για την παιδεία. Η ΝΔ αναζήτησε ευρύτερες συναινέσεις για την παιδεία. Τον Αύγουστο του 2011 στήριξε τον νόμο Διαμαντοπούλου και επανέφερε την κοινή λογική. Έκανε κάτι χρήσιμο για τον τόπο. Εσείς τον γκρεμίσατε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε για το ζήτημα της Παιδείας: «Οι γνώσεις και οι δεξιότητες είναι το μόνο εφόδιο που μπορεί να έχει κανείς σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Εσείς φέρνετε την παιδεία στη δεκαετία του΄80. Αναμοχλεύετε τις πιο σκοτεινές πρακτικές άλλων εποχών. Ακούμε τα ίδια κλισέ που ξεπέρασε η ιστορία. Αυτός είναι ο ιδεολογικός αρμός στον οποίο στηρίζετε τις πολιτικές σας. Θα συμφωνήσω ότι όλοι αξίζουν τις ευκαιρίες τους. Και τα παιδιά που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Ο κ. Μπαλτάς μας είχε προϊδεάσει ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. Μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους στην αρχή της ζωής… Το πού θα φτάσει κάποιος είναι άλλο θέμα. Υπονομεύετε τη δημόσια παιδεία. Η πολιτική σας εκπροσωπεί όλες τις παθογένειες που η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω».

Τι είπε στη δευτερολογία

«Ο πρωθυπουργός επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος» ήταν το σχόλιο του κ. Μητσοτάκη στη δευτερολογία του, σχετικά για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί προ ημερησίας για την διαπλοκή και την διαφθορά.

«Θέλω να γυρίσω το ρολόι του χρόνου έξι μήνες πίσω, όταν ζητούσατε προ ημερησίας για τη διαφθορά και την διαπλοκή και, όταν έγινε η συζήτηση τον Μάρτιο, κατά γενική ομολογία υποστήκατε μία πανωλεθρία», είπε στην δευτερολογία του ο Κυρ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό συνέχισε: «επανέρχεστε στον τόπο του εγκλήματος. Χαίρομαι γι’ αυτό. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Σε σχέση με το τι γνωρίζαμε τότε, υπάρχουν κάποια δεδομένα ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και η offshore της Αυγής».

Ακόμη ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε στις αναφορές του πρωθυπουργού για την συμμετοχή του στο κίνημα της παιδείας. «Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις σημαντικές εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος του τόπου μας, διότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή του τόπου μας», είχε πει στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «το βασικό σας πρόβλημα όταν μιλάτε για την εκπαίδευση είναι τα δικά σας βιώματα, διότι μέχρι που ασχοληθήκατε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απέξω από δημόσιο σχολείο».

«Το όνομα της φοιτητικής παράταξης της οποίας ήταν επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας ήταν Εγκέλαδος. Αυτό έχετε κάνει στη χώρα», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «πράγματι είχα την δυνατότητα να σπουδάσω σε κορυφαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο. Φαντάζομαι ότι και εσείς θα μπορούσατε να κάνετε, οικονομικό πρόβλημα δεν είχατε, σκληρή δουλειά χρειάζεται. Μην λέτε για εμένα ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο, όταν εσείς έχετε στείλει τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο. Αυτή είναι η υποκρισία».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa