Κοινωνία

Πληρότητα στα ξενοδοχεία της Β. Ελλάδας ενόψει Χριστουγέννων

Θεσσαλονίκη

Αυξημένες είναι οι πληρότητες των ξενοδοχείων στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις προέδρων των κατά τόπους Ενώσεων Ξενοδόχων, ένας από τους λόγους που συγκράτησε μέρος της ταξιδιωτικής κίνησης εντός των συνόρων είναι ο φόβος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού.

Από την άλλη, σύμφωνα με την Καθημερινή, αρκετοί είναι κι εκείνοι που φέτος «προτιμούν ελληνικά» λόγω της έλλειψης ρευστότητας, απόρροια των επιπτώσεων από τα capital controls. Οι ξενοδόχοι πάντως υποστηρίζουν ότι διατήρησαν τις τιμές τους περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ότι απορρόφησαν την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση. Σε αυτό βοήθησε και η μείωση του ενεργειακού κόστους λόγω της κάθετης πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Αναστροφή

Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Ένωσης στα Καλάβρυτα, Ντίνος Δαφαλιάς, εκτιμά ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ήταν αυτή που «γύρισε» σε θετική την εικόνα στην περιοχή του, αποφασιστικά. Με δυναμικό 1.500 κλινών σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, οι πληρότητες φτάνουν πλέον στο 85%. Στο ίδιο ακριβώς ποσοστό που παρατηρείται και στα «γειτονικά» Τρίκαλα Κορινθίας, που διαθέτουν περί τις 900 κλίνες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών, Νίκο Θεοδωράτο.

Διαβάστε περισσότερα στο: karfitsa.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa