Αυτοκίνητο

Σπουδαία διάκριση για το Audi R8

Η δεύτερη γενιά του R8 έπεισε, για τέταρτη φορά, τη κριτική επιτροπή των 73 δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου και κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων 2016». Η βράβευση σε μία λαμπρή τελετή έγινε κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης της Νέας Υόρκης.

Το  Audi R8 που αποτελεί τον πολυνίκη του θεσμού των «Παγκόσμιων Αυτοκινήτων» της χρονιάς. Ο  προκάτοχος του έχει αποσπάσει τρία βραβεία ως «Αυτοκίνητο Επιδόσεων» και «Καλύτερου Σχεδιασμού» της χρονιάς στο διάσημο διαγωνισμό. Τα δύο πρώτα του απονεμήθηκαν τα έτη 2008 και 2010, για την έκδοση με τον κινητήρα V10, ενώ το δεύτερο το 2008 μαζί με τον τίτλο του καλύτερου αυτοκινήτου επιδόσεων.

Ο γερμανικός «πύραυλος» εφοδιάζεται με V10 κινητήρα 610 ίππων που μεταφέρονται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Quattro. Το 0 – 100 χλμ./ώρα  έρχεται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα. Στην έκθεση της Νέας Υόρκης, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος, παρουσιάστηκε και Spyder έκδοση (cabrio) του νέου R8.

Roland Schala, Audi R8 Project Manager, with the R8 Coupé and the “2016 World Performance Car” award.
Roland Schala, Audi R8 Project Manager, with the R8 Coupé and the “2016 World Performance Car” award.
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa