Κοινωνία

Στην αντεπίθεση περνούν Κοντομηνάς-Φιλιππίδης για το ΤΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλιππίδης και Κοντομηνάς

Οργισμένες απαντήσεις δίνουν οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη χθεσινή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους. 

 

Τι απαντά ο γνωστός επιχειρηματίας και ο πρώην διοικητής του ΤΤ

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Alpha tv, μέτοχος του οποίου είναι ο κ. Κοντομηνάς, αναφέρονται τα εξής:

«Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, σε αντίθεση με τα θηριώδη, μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών. Τα δάνεια του Ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία. Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη και στο τέλος θα λάμψει».

Μάλιστα, ο συλληφθείς επιχειρηματίας έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω email προς τους εργαζομένους του αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση της στο facebook: «Με μια επιστολή προς τους εργαζόμενους του, o συλληφθείς επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, έδωσε το δικό του μήνυμα. Το email απεστάλη προς τους εργαζόμενους στις 10.50 και σε τρεις παραγράφους, αναφέρεται προς τους εργαζόμενους. Στην ίδια επιστολή αναφέρει σε τρία διαφορετικά σημεία τη φράση “αντλώ δύναμη από εσάς” ενώ κλείνει η επιστολή με “Υπογραφή Κοντομηνά”.

«Αντλώ δύναμη από εσάς, μόλις ενημερωθούμε για το κατηγορητήριο θα παρουσιάσουμε τα αδιάσειστα στοιχεία μας. Η δικαιοσύνη θα λάμψει».

Σε άλλο σημείο της ίδιας επιστολής αναφέρει: “Παίρνω δύναμη από εσάς, συνεχίστε να εργάζεστε όπως και πριν. Σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ που με στηρίζετε. Υπογραφή Κοντομηνάς,” καταλήγει η επιστολή».

Νωρίτερα, κύκλοι του γνωστού επιχειρηματία και προέδρου της DEMCO, Δημήτρη Κοντομηνά, το όνομα του οποίου είναι μεταξύ των εμπλεκομένων, τονίζουν πως «δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις δραστηριότητες του προέδρου», και σημειώνουν πως «θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες όπου και θα αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά». Διαβεβαιώνει δε ότι μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υποβάλει αδιάσειστα στοιχεία και όπως αναφέρουν συνεργάτες του «το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί υπερβαίνουν το ύψος του, ενώ έχει ληφθεί σύμφωνα με την τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του crime.gr σε μήνυμά του προς το προσωπικό της DEMCO ο κ. Κοντομηνάς τονίζει: «Οι εχθροί μας είναι ισχυροί αλλά η αλήθεια ισχυρότερη και στο τέλος θα λάμψει».

Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν φρουρούμενος εδώ και τρεις ημέρες στο Ιατρικό Κέντρο με λοίμωξη του αναπνευστικού και το ένταλμα αναμένεται να εκτελεστεί μόλις πάρει εξιτήριο.

Ο στενός συνεργάτης του, δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, οι προσωπικές εγγυήσεις που έχει δώσει ο κ. Κοντομηνάς είναι μεγαλύτερες από τα δάνεια, σημειώνοντας πως ο επιχειρηματίας «μπήκε στο νοσοκομείο προχθές και όχι χθες όταν βγήκαν τα εντάλματα».

Από την πλευρά του, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Α. Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, τόνισε πως θα επιστρέψει την άλλη εβδομάδα από το εξωτερικό και θα δώσει εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Φιλιππίδης  ανέφερε πως στην έκθεση Blackrock το ΤΤ είχε 5% κόκκινα δάνεια, ενώ οι αποκαλούμενες συστημικές είχαν κόκκινα δάνεια σε ποσοστό 18% με 24,5%. Διερωτήθηκε γιατί το ΤΤ που ανήκε στο κράτος, είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια και είχε τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια, δεν χαρακτηρίστηκε συστημική τράπεζα και χαρακτηρίσθηκαν οι άλλες τράπεζες.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα ήθελε η ανάκρισή του να γίνει με ανοιχτή την κάμερα, ώστε να μπορέσει να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ενώ σημείωσε ότι όλα τα δάνεια είχαν αποφασιστεί ομόφωνα, ήταν νόμιμα και θα τα ξαναέδινε αν γύριζε ο χρόνος πίσω.

Είπε ακόμα ότι είχε ζητήσει «χάρη» από την ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης, να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, αλλά αντ΄ αυτού ενημερώθηκε για τα εντάλματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης είναι ένας από τα 15 άτομα εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή διαφθοράς, Νικόλαο Ανδρεάδη για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων από το ΤΤ.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρία άτομα. Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική και δύο πρώην στελέχη του ΤΤ, ο Μάριος Βαρότσης και ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης. Οι “7” για τους οποίος έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης είναι οι: Άγγελος ΦιλιππίδηςΜάριος ΒαρότσηςΑναστασία ΒάτσικαΚυριάκος Γριβέας, Δημήτρης Κοντομηνάς και οι κ.κ. Βαρότσης και Γιαγκούδης.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER





Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa