Πολιτική

Στουρνάρας: Αν μειωθεί ο φόρος κάποιοι θα θερμαίνουν τις πισίνες τους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Οικονομικών, με την οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση  δεν προχωρά στην μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών «αν μειωθεί  ο φόρος στο πετρέλαιο, κάποιοι θα θερμαίνουν τις πισίνες   τους ». Παράλληλα απηύθυνε  έκκληση στο ευρύ κοινό να επωφεληθεί της δυνατότητας εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης.  Οι δηλώσεις του Γιάννη  Στουρνάρα έγιναν μετά το τέλος σύσκεψης για το μείζον πρόβλημα της αιθαλομίχλης που αντιμετωπίζουν  πολλές πόλεις της χώρας κιασ την οποία συμμετείχαν και  οι υπουργοί Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα κατά την έξαρση της αιθαλομίχλης

«Το διαθέσιμο επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται στα 200 εκατ. ευρώ, καθώς έχουν δοθεί μόλις περίπου 60 εκατ. ευρώ έως τώρα», επεσήμανε ο  Γιάννης Στουρνάρας, ενώ κάλεσε τους δικαιούχους να καταθέσουν αιτήσεις εξασφάλισης του επιδόματος θέρμανσης. Μάλιστα διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ( ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, υπογράμμισε, ακόμη, ότι η εξίσωση του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι ένα απολύτως αποτελεσματικό μέτρο, το οποίο συνιστά «ασπίδα» στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει άρση του μέτρου αυτού.

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας έκανε έκκληση στο κοινό να χρησιμοποιεί καθαρά καύσιμα, ώστε να μην προκαλείται πρόβλημα αιθαλομίχλης. Μαζί με τον υπουργό Υγείας τόνισαν ότι κατά τις ημέρες που παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ θα μπορούν να έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER