Παρασκηνιακά

Συνάντηση Κουρουμπλή και Ψηνάκη για την Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαραθώνα και Πρόεδρο της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, Ηλία Ψηνάκη.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Υπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει και να σημειώσει τον θετικό αντίκτυπο των συναντήσεων που πραγματοποίησε στο πρόσφατο ταξίδι του στην  Κίνα, ενόψει μάλιστα του ιδρυτικού Forum της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2016  στο Ζάππειο και στο οποίο θα συμμετέχουν οι 13 Περιφέρειες, 160 Ελληνικοί Δήμοι, 80 δήμοι της Κίνας και επιχειρηματίες.

Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με Κινέζους Αξιωματούχους όπως τον δήμαρχο της Ναντζίν, της πρώτης πρωτεύουσας της Κίνας, κ. Μιάο Ρουιλίννα καθώς και επιχειρηματίες. Ο κ. Ψηνάκης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι στο επίκεντρο των συναντήσεων τέθηκε η συνεργασία  δήμων της Κίνας με δήμους της χώρας μας, που συμμετέχουν στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών πόλεων, στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Ο κ. Ψηνάκης  μετέφερε επίσης την πρόθεση της κινεζικής πλευράς για την προώθηση προγραμμάτων επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης σε Έλληνες φοιτητές.

Συγκεκριμένα στο δείπνο που παρέθεσαν στον δήμαρχο, στο οποίο παραβρέθηκαν πολλοί Κινέζοι αξιωματούχοι, συζητήθηκαν εμπορικές συναλλαγές, μεταξύ Κίνας, Μαραθώνα και Αμφικτιονίας των αρχαίων Ελληνικών πόλεων, καθώς επίσης και η δημιουργία σχολής στην οποία Έλληνες να σπουδάζουν κινέζικα και Κινέζοι να σπουδάζουν ελληνικά, στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, πρύτανης του οποίου είναι ο Αθανάσιος Δημόπουλος.

%cf%88%ce%b7%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-660x880

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του ανέφερε ότι το Υπουργείο στηρίζει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που λαμβάνει η Αυτοδιοίκηση.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa