Πολιτική

Τα… μαζεύει ο Γρηγοράκος για τις δηλώσεις… φωτιά – Τα «ρίχνει» στους δημοσιογράφους

Λήξη συναγερμού στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τις δηλώσεις του Λεωνίδα Γρηγοράκου σήμερα το πρωί (Διαβάστε ΕΔΩ), στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσχωρήσουν οι βουλευτές του κόμματος στη ΝΔ.

Ο βουλευτής Λακωνίας συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις του κρίθηκαν επαρκείς. Όπως υποστήριξε στη διάρκεια της συνάντησης τους, ο «θόρυβος» προκλήθηκε σε παρερμηνεία των δηλώσεων του από τους δημοσιογράφους. Στις εξηγήσεις που έδωσε, ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε πως δεν εννοούσε κάτι τέτοιο και πως οι δημοσιογράφοι εξέλαβαν λανθασμένα τις δηλώσεις του.

Ο κ. Κεγκέρογλου μετά τη συνάντηση με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο επικοινώνησε με δημοσιογράφους υποστηρίζοντας: «Το σίγουρο είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γρηγοράκου εργάζεται και θα εντείνει την προσπάθεια για την ανάδειξη της πολιτικής της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα που είναι διαφορετική και έντονα διακριτή και από αυτή της Ριζοσπαστικής λεγόμενης Αριστεράς και από την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια τόνισε πως οι διαχωριστικές γραμμές υφίστανται και δεν καταργούνται ούτε σε επίπεδο ελληνικό ούτε σε επίπεδο ευρωπαϊκό ανάμεσα στις μεγάλες πολιτικές οικογένειες. «Το ζητούμενο είναι αν στις κρίσιμες ώρες μπορούν υπεύθυνα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και της κοινωνίας».

«Είμαστε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια η παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας, θα δουλέψουμε για τις αξίες και τις αρχές, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ελλάδα, με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βεβαίως για ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος», κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΟ.

Και συμπλήρωσε: «Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχουμε πολιτικές παρατάξεις. Το ΕΛΚ, τους Φιλελεύθερους και τους Σοσιαλδημοκράτες. Το ό,τι ΕΛΚ και Σοσιαλδημοκράτες είναι διαφορετικές παρατάξεις, δεν τους απέτρεψε π.χ. στη Γερμανία να κάνουν μια κυβέρνηση στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Ούτε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, διότι υπήρξε μια ανάγκη για συνεργασία δύο-τριών κομμάτων το 2012 και, αν ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν τέσσερα. Αυτό δεν είναι μεμπτό. Ότι όμως συνεργάστηκαν παραδοσιακά αντίπαλοι, κόμματα που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διαφορετική αντίληψη για πολλά πράγματα, δεν τους απαγορεύει να έχουν την ίδια αντίληψη για το πώς πρέπει να στηρίξουμε την πατρίδα σε μια κρίσιμη στιγμή. Άρα, δεν βλέπω πού είναι η αντίφαση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa