Περιβάλλον

Τι αποκαλύπτουν τα… Greenpeace Papers!

Τις 248 σελίδες απορρήτων εγγράφων από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στη Διατλαντική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, έδωσε στη δημοσιότητα η διεθνής οργάνωση Greenpeace υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αυτή απειλεί την υγεία, το περιβάλλον και το κλίμα.
Το κείμενο περιλαμβάνει 13 κεφάλαια της συμφωνίας, με θέματα που καλύπτουν μεταξύ άλλων τις τηλεπικοινωνίες, τα φυτομάρμακα, τα τρόφιμα και τη γεωργία.

Η Greenpeace αντιτίθεται στην TTIP υποστηρίζοντας ότι θα ισχυροποιούσε υπερβολικά τις μεγάλες εταιρείες, σε βάρος των καταναλωτών και των εθνικών κυβερνήσεων.

Βασιζόμενη στα έγγραφα που διέρρευσαν, η Greenpeace διαβεβαιώνει μεταξύ άλλων ότι το κείμενο προβλέπει την κατάργηση μιας ρύθμισης που επιτρέπει στις χώρες να ελέγχουν το εμπόριο για να προστατεύουν τη ζωή, την υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών. Με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, η οργάνωση ελπίζει ότι εκατομμύρια πολίτες θα καταλάβουν καλύτερα τι είναι αυτό που είναι υπό διαπραγμάτευση εξ ονόματός τους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa