Κόσμος

Το μυστήριο της εξαφάνισης του Boeing 777 μπορεί να μην λυθεί ποτέ (ΦΩΤΟ)

malaysia

Οι αρχές της Μαλαισίας προειδοποίησαν ότι δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές οι αιτίες για την εξαφάνιση του αεροπλάνου του Malaysia Airlines. Ο επικεφαλής της αστυνομία της Μαλαισίας είπε ότι η έρευνα θα συνεχίζεται να γίνεται.

Δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες κινητοποιήθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ενώ στην αναζήτηση συμβάλλει και το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Tireless,του Ηνωμένου Βασιλείου. Και τα δύο πλοία φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ αποφάσισε τη συμμετοχή του υποβρυχίου στις έρευνες.

malaysia

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι η ζώνη των ερευνών για την πτήση MH370 μετατοπίστηκε 500 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και επικεντρώνεται τώρα σε μία ζώνη περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

Ανώτατοι Αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η κακοκαιρία και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμιών του αεροσκάφους.

«…Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας. Το οφείλουμε στον κόσμο, το οφείλουμε σε εκείνες τις οικογένειες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε την άκρη», δήλωσε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Περθ Radio 6iX.

malaysia

Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ θα φτάσει στο Περθ, της δυτικής Αυστραλίας, την Τετάρτη το βράδυ. Θα επισκεφθείτε το νέο Κοινό Joint Agency Coordination Centre (JACC), από όπου γίνεται η έρευνα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Θα συναντηθεί ακόμη με τον Αυστραλό Πρωθυπουργό και τον συνταξιούχο αρχηγό αεροπορίας, Angus Houston, ο οποίος ηγείται της JACC.

Η Μαλαισία έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο των συνομιλιών του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ προτού η επικοινωνία διακοπεί ανεξήγητα και το αεροσκάφος αλλάξει πορεία και κατευθυνθεί νότια στον Ινδικό Ωκεανό.

malaysia

Οι συνομιλίες περιέχουν αεροπορική ορολογία και από αυτές δεν προκύπτει καμία ένδειξη προβλήματος στο αεροσκάφος. Η τελευταία φράση προς τον πύργο ελέγχου ενός από τους πιλότους ήταν «καληνύχτα, Μalaysian τρία-επτά-μηδέν».

Η πτήση MH370 που μετέφερε 239 επιβάτες εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, καθώς ταξίδευε από  Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

malaysia

 

Πηγή φωτο independent

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa