Κοινωνία

Τι πρότεινε ο εισαγγελέας για το Plan B του Βαρουφάκη

Γιάνης Βαρουφάκης

Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για το περιβόητο « Plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη, πρότεινε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Την τελική απόφαση για το αν η δικογραφία θα πάρει το δρόμο προς το αρχείο, θα τη λάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, καθώς θα αποφανθεί εάν συμφωνεί με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ή κρίνει σκόπιμο να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατέληξε στην πρόταση για αρχειοθέτηση της υπόθεσης που αφορά μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για αξιόποινες πράξεις.

Όσον αφορά το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών, θα διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Επίσης δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο από την ‘Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διατάξει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, αλλά ούτε και από αυτή που είχε διενεργήσει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα πολιτών. Και αυτό διότι όπως είχε αποκαλύψει ο πρώην υπουργός για την υλοποίηση του περιβόητου Plan B, είχε σκεφτεί μεταξύ άλλων να «χακάρει» τα ΑΦΜ των πολιτών, με τη βοήθεια φιλικού του προσώπου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa