Πολιτική

Τι έχει στα… σκαριά η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο

Τσίπρας

Tις προτάσεις που εξετάζει η πολιτική ηγεσία για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Κουρουμπλής είπε πως ανάμεσα στις αλλαγές, περιλαμβάνεται και η θέσπιση της απλής αναλογικής, το σπάσιμο των περιφερειών και η κατάργηση του μπόνους, εκτός των περιπτώσεων που το πρώτο κόμμα λάβει μεταξύ 40 και 42%.

Παράλληλα, ο υπουργός,  τάχθηκε υπέρ του σπασίματος των περιφερειών ώστε καμία σε όλη τη χώρα να μην εκλέγει πάνω από 10 βουλευτές, αλλά και της διατήρησης του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 3%, ενώ για την απλή αναλογική είπε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που η Αριστερά πάντα θεωρούσε ότι δίνει πραγματική έκφραση στις εκλογές.

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει παράλληλα και το ενδεχόμενο θέσπισης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κατευθείαν από τον λαό.

Ο κ. Κουρουμπλής προσπάθησε επίσης να σταματήσει τα σενάρια ανασχηματισμού που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάποια σχετική πληροφόρηση.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER