Οικονομία

Τι θα συμβεί στην χώρα μέχρι τις 20 Ιουλίου – Η «μαύρη» πρόβλεψη της Goldman Sachs

Τον εφιάλτη του Grexit επαναφέρει  η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Η ημερομηνία στην οποία αναμένεται να συμβεί το μοιραίο, σύμφωνα με την τράπεζα είναι η 20η Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πληρωμή 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων επέστρεψαν οι τίτλοι που περιγράφουν το τεταμένο κλίμα μεταξύ ΔΝΤ, Γερμανίας και Ελλάδας, έπειτα και από τη επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να εξαπολύσει έντονη πολεμική στο ΔΝΤ με αφορμή την αποκάλυψη του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου – Πέτροβα από την ιστοσελίδα Wikileaks.

«Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», λέει η Goldman Sachs και προσθέτει παράλληλα πως η αποπληρωμή των χρεών με νέα… χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση.

Όπως εκτιμά μάλιστα στο σημείωμά της οι πολιτικές εντάσεις πρόκειται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες δημιουργώντας καθυστερήσεις στην αξιολόγηση με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έως τον Ιούλιο γεγονός που θα συμπέσει χρονικά με το Brexit.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa