Πολιτική

Τα είπανε Φάρατζ-Καμμένος σε τόνο…ακραίο

Νάιτζελ Φάρατζ

Η δημόσια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με την οποία τόνισε ότι αν η Ευρώπη επιτεθεί στην Ελλάδα, τότε και η Ελλάδα με τη σειρά της θα προωθήσει όλους τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη, έδωσε την αφορμή στον ακροδεξιό-λαϊκιστή αρχηγό του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, να τοποθετηθεί.

Με κείμενο που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος του, ο κ. Φάρατζ αποκάλυψε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Καμμένο, για να ξεκαθαρίσει τα λεγόμενα του αναφορικά με την πιθανή παρουσία φανατικών τζιχαντιστών σε αυτούς τους μετανάστες.

Υπονομεύεται η Ελλάδα

«Τα σχόλια του κ. Καμμένου έγιναν δεκτά από την Ευρώπη ως εμπρηστικά γι’ αυτό και ο κ. Φάρατζ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό με σκοπό να κατανοήσει τα γεγονότα στην Ελλάδα και να προσφέρει τη βοήθειά του στη δημοκρατική διαδικασία που πραγματοποιείται στην χώρα και η οποία υπονομεύεται και δεν έχει δεόντως αναγνωριστεί από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις», αναφέρει το κείμενο.

Σύμφωνα πάντα με τον Βρετανό πολιτικό, «το γεγονός ότι η Ελλάδα υποδέχεται ένα εκατομμύριο μετανάστες που έρχονται κυρίως μέσω της Τουρκίας, δείχνει πως η υφίσταται πίεση λόγω του ευρωπαϊκού επεκτατισμού που θέλει να συμπεριλάβει και την Τουρκία στα μέλη της ΕΕ. Είναι σαφές πως τα προβλήματα της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιορίζονται μόνο σε οικονομικά ζητήματα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε οριακό σημείο

«Ένα εκατομμύριο μετανάστες σε μια χώρα που δεν είναι σε θέση να παρέχει θέσεις εργασίας στον ελληνικό λαό, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στο κράτος. Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου (ιδιαίτερα η αναφορά σε Τζιχαντιστές) δεν είναι διπλωματικά λόγια, αυτό είναι αυτονόητο, δεδομένου ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ο ρεαλισμός, παρά τον επεκτατικό ιδεαλισμό της Ευρώπης, θα πρέπει να αναμένεται από την ελληνική κυβέρνηση. Η Βρετανία και η Ευρώπη θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Επιπρόσθετα, ο κ. Φάρατζ επεσήμανε, «είχα μια πολύ εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Καμμένο, ο οποίος μου εξήγησε λεπτομερώς τι εννοούσε στις δηλώσεις του. Με τη σειρά μου του είπα πως τόσο η Βρετανία, όσο και η Ευρώπη ανησυχούν για την ασφάλεια στην περιοχή. Το θέμα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίρνει αρκετά σοβαρά τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας. Είναι προσκολλημένη στο ευρωπαϊκό σχέδιο (ειδικά στην επέκταση προς την Τουρκία) και οι Έλληνες βλέπουν πως θυσιάζονται για να γίνουν πράξη όλα αυτά. Είναι σαφές πως αυτό δεν είναι αποδεκτό και είπα στον κ. Καμμένο ότι θα κάνω ότι μπορώ για να επιστήσω την προσοχή ότι μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου, η Ελλάδα μετατρέπεται σε βέλος».

Η Ελλάδα έχει αναγκαστεί να δεχθεί 1 εκ. μετανάστες

Κλείνοντας το κείμενο του ο Βρετανός πολιτικός τονίζει ότι, «είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι η Ευρώπη έχει ουσιαστικά αναγκάσει την Ελλάδα να δεχθεί ένα εκατομμύριο μετανάστες, τη στιγμή που της έχει επιβάλλει μια αποτυχημένη συμφωνία λιτότητας. Από τη μεριά της, η Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα να γίνει το μέρος όπου αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες και να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της ΕΕ. Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τις αρχές ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ, καθώς αυτές σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια και την τρομοκρατία. Ειδικά αν, όπως λέει και ο κ. Καμμένος, μερικοί από αυτούς τους μετανάστες είναι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa