Υγεία

Βρέθηκε κατά λάθος η θεραπεία που αντιμετωπίζει το 90% των καρκίνων; Τι δείχνουν τα πρώτα τεστ

Θεραπεία

Την πιθανότητα να βρήκαν οι επιστήμονες κατά λάθος την θεραπεία του 90% των καρκίνων μεταδίδει ως είδηση ο βρετανικός Independent και σύμφωνα με το δημοσίευμα το εύρημα έγινε από Δανούς ερευνητές οι οποίοι αναζητούσαν τρόπο για να προστατεύσουν τις εγκύους από την ελονοσία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας του όμως διαπίστωσαν ότι πρωτεΐνες με ελονοσία μπορούν – εκτός του να καταστρέφουν τον πλακούντα – να επιτίθενται και στα καρκινικά κύτταρα.

Όπως αναφέρει ο Independent, αυτό που έκαναν οι επιστήμονες ήταν να συνδυάσουν το τμήμα αυτός της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί το εμβόλιο κατά της ελονοσίας για να ενσωματώνεται στα κύτταρα με μια τοξίνη, η οποία θα απελευθερώνεται όταν η πρωτεΐνη θα ενσωματώνεται στα καρκινικά κύτταρα.

Προς μεγάλη τους έκπληξη οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι και στις δύο περιπτώσεις η συγκεκριμένη πρωτεΐνη προσκολλάται στον ίδιο υδατάνθρακα.

Ο Αλί Σαλαντί από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης εξηγεί ότι για δεκαετίες οι επιστήμονες είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους στις ομοιότητες ανάμεσα στην ανάπτυξη του πλακούντα και των όγκων.

Μάλιστα, η διαδικασία έχει ήδη εφαρμοστεί σε κύτταρα και σε ποντίκια με καρκίνο με τους επιστήμονες να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο σε ανθρώπους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν το ανθρώπινο σώμα θα ανεχθεί τις απαιτούμενες δόσεις χωρίς να αναπτύξει παρενέργειες, προσθέτει ο Σαλαντί.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER