Κοινωνία

Βρέθηκε λύση για τους σχολικούς φύλακες

Σχολικοί Φύλακες

Μετά την συνάντηση τους με τον  υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα των σχολικών φυλάκων φαίνεται πως επιλύεται καθώς σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού οι 300 από αυτούς θα απορροφηθούν ως  τραυματιοφορείς.

Όσοι όμως γνωρίζουν ξένες γλώσσες θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

Αναφορικά με το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, όπου εργάζονταν  μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα εισηγηθεί με σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.

Στην περίπτωση αυτή, ενδέχεται να συνταξιοδοτηθούν 700-800 σχολικοί φύλακες.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων, Χάρης Μπάστας «Παρότι δεν μπορεί κανένας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος όταν έχουμε απολύσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν», ενώ σημειώνει ότι: «για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση, διότι ως κλάδος δεν υπάρχουμε πλέον».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa