Κόσμος Κύπρος

Χριστόφιας: “Δεν έβγαινε στο τηλέφωνο ο Πούτιν”

Πουτιν τηλεφωνο 1

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Mega Kύπρου, ο Κ. Μανουέλ Μπαρόζο ενημερώνοντας τους διπλωμάτες των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μόσχα ο τέως Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας αρκετές φορές ενώ προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο τελευταίος «δεν έβγαινε στο τηλέφωνο».
Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο βρέθηκε στη Ρωσία και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει δύσκολη την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Κύπρου ενώ ταυτόχρονα, σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο του 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε πει στην κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια ότι θα ήταν καλό να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα βοήθειας. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Μπαρόζο, αυτό έγινε τον Ιούλιο του 2012.
Όπως αναφέρει το σημείωμα, ο Κ. Μπαρόζο μεταβίβασε στους πρεσβευτές ότι η Κύπρος ήδη από την προηγούμενη της κυβέρνηση είχε υποδείξει ότι δεν ήταν έτοιμη να αποδεχτεί τους όρους που έχει θέσει η Ευρωζώνη.
Εν τέλει, υπογράμμισε ότι πραγματοποίησε συζήτηση με τον Ρώσο Πρόεδρο πρόεδρο Πούτιν εις ότι αφορά το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου ενώ συμφώνησαν ότι ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ οφείλει να βρίσκεται σε ανοικτή επαφή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, εφόσον η Ρωσία επιθυμεί να συμμετάσχει στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa